Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Κακό σημάδι από Φερέιρα

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, έδειξε μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στην Κοπεγχάγη, πως δεν έχει συνειδητοποιήσει σε ποια ομάδα βρίσκεται και τι ακριβώς ζητάει ο σύλλογος από εκείνον. Είναι ανεπίτρεπτο για έναν έμπειρο κόουτς, να τονίζει σε κάθε του δήλωση έπειτα από άσχημο αποτέλεσμα, πράγματα του τύπου «είμαι στην Ελλάδα λίγο καιρό, είχα λίγες προπονήσεις, είχα το ένα, είχα το άλλο…». Επίσης, δεν υπάρχει πουθενά, η ατάκα «απόψε το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί, έπρεπε να πάρουμε κάτι παραπάνω από το ματς!».

Κύριε Φερέιρα θέλω να πιστεύω πως ήσασταν το βράδυ της Τρίτης στη Δανία και παρακολουθήσατε από τον πάγκο σας τον Παναθηναϊκό, ένα σύνολο παικτών οι οποίοι χρειάζονται εκ νέου διακοπές. Εικόνα παλαιμάχων όπως ανέφερε κάποια στιγμή ο Νιόπλιας και παρεξηγήθηκαν αρκετοί στην Παιανία, μα είναι λέξεις που εκφράζουν γλαφυρά την κατάσταση και απεικονίζουν ένα «αύριο» δύσκολο, δίχως περιθώρια μεγάλης αισιοδοξίας.

Για να βελτιωθεί αισθητά το «τριφύλλι» χρειάζεται μεταγραφές, αλλιώς το πρωτάθλημα σε λίγο καιρό θα… πετάξει μακριά. Είναι τέτοιο το μαύρο χάλι αγωνιστικά, αλλά και σε θέματα νοοτροπίας, που δύσκολα ανατρέπονται οι υπάρχουσες συνθήκες. Όταν σε «παίζει» ο Πανσερραϊκός μέσα στο ΟΑΚΑ και μετά από λίγες μέρες εισπράττεις τρία τεμάχια από την Κοπεγχάγη, ενώ βέβαια κατά τη διάρκεια τη σεζόν είσαι τραγικός, πώς μπορεί να σωθείς; Όταν μάλιστα και ο προπονητής σου είναι ακόμα εκτός τόπου και χρόνου; Γιατί, ναι μεν μαθαίνει την ομάδα, αλλά κάποια πράγματα κάνουν «μπαμ» από χιλιόμετρο…

Και για να επιστρέψω στα της νοοτροπίας που έθιξα, είναι άσχημη η εικόνα που βγάζουν οι Καντέ-Μπουμσόνγκ, όταν μετά το γκολ του πρώτου, είναι όλο γελάκια, με το σκορ στο 3-1 και την τελευταία θέση πάνω από το κεφάλι τους! Όλα αυτά είναι προβλήματα που ζητούν άμεση λύση και ο χρόνος δεν είναι φίλος.

ΥΓ: Ο ταλαίπωρος ο Καραγκούνης σηκώθηκε για ζέσταμα, ήθελε σαν… τρελός να συμπληρώσει 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές, αλλά ο κ. Φερέιρα δε σεβάστηκε την ιστορία του Έλληνα μέσου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Θα έχει άραγε συνέχεια η «τιμωρία» και πώς θα αντιδράσει ο «τυπάρας»;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου