Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ποδοσφαιρική… μετανάστευση!

Οι πολιτικοί (αν υπάρχουν τέτοιοι) αυτής της χώρας, αναγκάζουν ολοένα και περισσότερους Έλληνες, να σκέφτονται σοβαρά τη μετακίνησή τους σε άλλη μεριά του πλανήτη, καθώς οι συνθήκες ζωής στην πατρίδα μας χειροτερεύουν δραματικά. Μετά τα χθεσινοβραδινά στο «Γ. Καραϊσκάκης», μήπως πρέπει να σκεφτούμε αρκετοί από εμάς και την… ποδοσφαιρική μετανάστευση, κάτι που έχουν πράξει από καιρό μπόλικοι συνειδητοποιημένοι διπλανοί μας;

Το να ασχολείσαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει το κάποιο γούστο του. Περνάς κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς, μα η σαπίλα το έχει κυριεύσει σε τόσο μεγάλο βαθμό, που κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος, οφείλει να μπει στη διαδικασία αναθεώρησης των πραγμάτων. Να δει τα πράγματα από την αρχή και να ρωτήσει τον εαυτό του, αν πραγματικά αξίζει να υποστηρίζει μία μεγάλη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ή τουλάχιστον, αν αξίζει να είναι τόσο φανατικά «δεμένος» μαζί της.

Αναφέρομαι περισσότερο σε όσους ακολουθούν συλλόγους όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, γιατί εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πλήθος και από εκείνους τους συλλόγους περιμένουμε θεωρητικά, την καλύτερη μπάλα κάθε χρόνο. Ωστόσο, βλέπουμε θεαματικό ποδόσφαιρο; Αξίζει όλος ο ντόρος που δημιουργείται; Σε καμία περίπτωση σημειώνω εγώ. Το παρασκήνιο υπερνικά το… γρασίδι και ο φίλαθλος κόσμος παραμυθιάζεται κάθε Σαββατοκύριακο, μπαίνοντας σε μία λογική που στην ουσία του κάνει κακό. Κι αυτό, γιατί και το γήπεδο του έχουν «κόψει», άρα δεν απολαμβάνει από κοντά την μπαλίτσα, ενώ και στον καναπέ του που κάθεται, παρακολουθεί τη γελοιότητα στο μεγαλείο της.

Το νόημα είναι ένα και τώρα που το σκέφτομαι, δεν έχει να κάνει με το αν είσαι φίλος των Πειραιωτών ή των Αθηναίων ή και των ομάδων από τη Θεσσαλονίκη και πάει λέγοντας. Το ελληνικό πρωτάθλημα δε βλέπεται, λειτουργεί υπό το καθεστώς σαπίλας και ανθρώπων που μόνο το καλό του δε θέλουν, άρα γιατί να μη στραφούμε όλοι στην υποστήριξη μιας ευρωπαϊκής (με όλη τη σημασία της λέξης) ομάδας; Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι έχουν τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (τυχαία τα παραδείγματα) ως δεύτερες, πίσω από τις ελληνικές. Ήρθε η ώρα να το δούμε λίγο πιο… ευρωπαϊκά το θέμα, για να χαρούμε το ποδόσφαιρο ακόμα παραπάνω και να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την καφρίλα που κάποιοι (μαζί και δεκάδες δημοσιογράφοι) θέλουν να μας βάλουν!

Υ.Γ Σαφώς και δεν πρέπει να το αφήσουμε στη μοίρα του το ποδόσφαιρό μας, μα δεν είναι ο φίλαθλος αυτός που έχει την πρώτη δύναμη για να το σώσει. Και αυτή είναι συζήτηση για άλλη στιγμή. Στο εξωτερικό παίζεται μπάλα επιπέδου σε Ισπανία και Αγγλία, άρα αδίκως σπαταλάμε το χρόνο μας σε αυτό το χάλι. Ας έχουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ως δεύτερες ομάδες, αφού πρώτα έχουμε απολαύσει ακόμα μία παράσταση υψηλού επιπέδου…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου