Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Κάτι παραπάνω από τρεις βαθμοί…

Σημαντικό «διπλό» για τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του Άρη, ειδικά έπειτα από ανατροπή του σκορ, μα το σπουδαίο της υπόθεσης, δεν είναι τόσο οι βαθμοί, όσο το «μέταλλο» που έβγαλε η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στον αγωνιστικό χώρο και ο αγωνιστικός τσαμπουκάς κατά τη διάρκεια των 93 λεπτών. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του μέλλοντος.

Ο Ισπανός προπονητής κατηγορείται για ηττοπάθεια στα ντέρμπι, έχοντας γνωρίσει ήττες από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ενώ προσφάτως αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο Ελλάδος. Σε ματς που οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους ή ισοδύναμοι. Με πλάνο στον αγωνιστικό χώρο, με τακτική και σωστή ανάπτυξη, όχι ταμπούρωμα και «κλειστές» άμυνες. Ο Βαλβέρδε έτσι παίζει, επιθετικά πάντα και όσο μπορούν οι παίκτες του. Δεν «κλέβει» παιχνίδια, γι’ αυτό δε φέρνει ισοπαλίες φέτος. Ή χάνει ή κερδίζει.

Στα μεγάλα παιχνίδια οι αντίπαλοι γνωρίζουν ότι αν ανοιχτούν θα «πληγωθούν», λόγω της ποιότητας των Πειραιωτών και προτιμούν τις αντεπιθέσεις. Αν κάτσει το σύστημα, ο Βαλβέρδε το επόμενο πρωί είναι ακόμα ένας τυχαίος, που ήρθε στην Ελλάδα για να πάρει τα φράγκα. Λίγοι ωστόσο, παρατηρούν πόσο έχει αλλάξει την ομάδα του ο Ισπανός, μέσα σε λίγους μόλις μήνες! Δίχως προετοιμασία, δίχως δικές του όλες τις μεταγραφές και εννοείται, με άφθονη πίεση πρωταθλητισμού. Πρώτος είναι με διαφορά και παίζει όμορφη μπαλίτσα, έστω και για ένα ημίχρονο. Φέτος…

Έχει σκεφθεί κανείς, πως έχοντας στη διάθεσή του ο κόουτς (υπερβολικά πολλούς) νέους παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν γαλουχηθεί στον πρωταθλητισμό και στην πίεσή του, αντιμετωπίζει ένα ακόμα πρόβλημα στα ντέρμπι; Μόνο η τετράδα της άμυνας είναι ίδια με πέρυσι. Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μπράβο και Τοροσίδης, ξέρουν καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός και ελληνικό πρωτάθλημα. Οι υπόλοιποι όμως; Τώρα πατάνε στα πόδια τους. Τώρα «δένουν» μεταξύ τους και μάλιστα, τολμώ να πω, γρήγορα τους έκανε ΟΜΑΔΑ το «μυρμήγκι». Η νίκη μέσα στην έδρα του Άρη και ο τρόπος που εκείνη ήρθε, είναι το εχέγγυο για ακόμα καλύτερες μέρες στο λιμάνι.



2 σχόλια: