Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Κορσικανός για όλες τις δουλειές

Φρανσουά Μοντεστό. Παίκτης πολυεργαλείο, που έπειτα από τις Μπαστιά, Κάλιαρι και Μονακό, αποφάσισε να μετακομίσει στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Ένας Κορσικανός άλλωστε, τί θα επέλεγε για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του; Ένα λιμάνι και μία ομάδα με μαχητικό πνεύμα.

Ο 32χρονος άσος, ναι μεν ξεκίνησε άσχημα στο πρωτάθλημα, καθώς κόντρα στον Ηρακλή πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, αλλά σιγά-σιγά μπήκε στο πνεύμα του συλλόγου και φανερώνει όλα εκείνα τα στοιχεία, που τον καθιερώνουν στη συνείδηση, ως τον επόμενο Ζεβλάκοφ. Τον παίκτη δηλαδή, στον οποίο έχεις εμπιστοσύνη, ότι έχει τη δυνατότητα να καλύψει πολλές θέσεις στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, ο πρώην αμυντικός της Μονακό, πέρα από τη φυσική του, αυτή του δεξιού μπακ, παίζει άνετα κεντρικός στόπερ, αλλά και αμυντικό χαφ, όπως μας πείθει στα τελευταία παιχνίδια, με Αστέρα Τρίπολης και Κέρκυρα! Κάτι που δεν μπορούσε να κάνει ο συμπαθής «Ζέβλα». Ακούραστος, μαχητικός, με σωστές τοποθετήσεις και άψογες μεταβιβάσεις, ο Μοντέστο ήταν παντού την Κυριακή και κατά την προσωπική μου άποψη, έδειξε στοιχεία καλύτερα του Ουρτάδο, που είναι αποκλειστικά αμυντικός μέσος!

Ο Βαλβέρδε κερδίζει πολλά από τον πασπαρτού Γάλλο, ειδικά τώρα που με την έλευση Μανιάτη, στα δεξιά υπάρχει βάθος πάγκου και μπορεί ο Μοντέστο να παίζει οπουδήποτε αλλού. Βεβαίως, όλα αυτά, αν δούμε διάρκεια στην απόδοση και όχι απλώς ένα… πυροτέχνημα, μιλώντας πάντα για τη θέση του στα χαφ.

Υ.Γ: Η όλη ιστορία με τον Μήτρογλου, μπορεί να έχει «κάψει» και ολοκληρωτικά, την καριέρα του στον Ολυμπιακό… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου