Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Μαύρα κ’ άραχνα


Χωρίς αγωνιστική δράση η εβδομάδα που διανύουμε, καθώς οι ελληνικές ομάδες  δεν έχουν υποχρεώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τι καλύτερο λοιπόν από το να δράξουμε της ευκαιρίας και να ασχοληθούμε με τη διαιτησία, που (δυστυχώς) είναι το αγαπημένο άθλημα «ξεκατινιάσματος» πολλών Ελλήνων. 

Διανύσαμε την 3η αγωνιστική της Super League και άρχισαν τα όργανα. Πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, τουλάχιστον όσα χρόνια παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Σε αυτό βέβαια, ίσως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, να το έχουν οι παράγοντες των ομάδων.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό μπήκε ο κος Μαρινάκης, παίρνοντας τα σκήπτρα από τον κο Κόκκαλη. Χρόνια ολόκληρα ο δεύτερος (είτε μας αρέσει είτε όχι), είχε καταφέρει να είναι ο «άρχων» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και γιατί επί των ημερών του ο Ολυμπιακός έχτισε μία αυτοκρατορία, αλλά και εξαιτίας εξωγηπεδικών καταστάσεων (σ.σ. δηλώσεις περί πελατών, αλλαγές προπονητών, παράγκα κλπ.).

Με κάποιο τρόπο, ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, έψαχνε μια ευκαιρία για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του και αυτή δεν άργησε να έρθει, μόλις τη 2η αγωνιστική, με το φαλτσοσφύριγμα πέναλτι του κ. Δαλούκα. Με την ιδιότητα του προέδρου της Λίγκας πλέον, έκανε την πολυσυζητημένη δήλωση περί εγκλημάτων κατά της Ελλάδας (!) και φυσικά όλοι «ψαρώσαμε», ενώ δεδομένα, οι δηλώσεις αυτές ήταν πρώτο θέμα σε όλες τις εφημερίδες.

Επειδή όμως στην Ελλάδα η γκαντεμιά δεν έχει όριο, πάνω που ηρεμούσαν τα πράγματα, έρχεται ο κος Κουκουλάκης και τα κάνει… σαλάτα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Σειρά του κου Αδαμίδη για δηλώσεις. Και τι δεν ακούσαμε. Για δόλιες διαιτησίες, ότι δε θα τελειώσει το πρωτάθλημα και άλλα όμορφα. Εσείς κύριοι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, μήπως, λέω μήπως, πριν ανοίξετε το στόμα σας θα έπρεπε να βουτάτε τη γλώσσα στο μυαλό σας, γιατί καλά κάνετε και μιλάτε -καθώς αδικηθήκατε-, αλλά ένας πιο ήπιος τρόπος, ίσως να μην όξυνε την όλη κατάσταση. Το αποτέλεσμα το έχουμε δει πολλές φορές. ΒΙΑ! 

Σίγουρα οι διαιτησίες ήταν κακές, βασικά πολύ κακές, σε σημείο να κρίνουν το αποτέλεσμα των αγώνων. Δεν ήταν πέναλτι στου Χαριλάου, με το οποίο σκόραρε και πήρε το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός και ναι, δε δόθηκαν τρία καθαρά πέναλτι στην ΑΕΚ  με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ.  Δεν μπορώ όμως να δεχτώ την ανακοίνωση της Original, ότι οι διαιτητές ήταν βαλτοί, για να βγάλουν την ΑΕΚ εκτός στόχων από νωρίς! Προσωπικά τη θεωρώ αστεία. Δηλαδή, κύριοι της Original, μας λέτε ότι το πρωτάθλημα είναι βρώμικο. Απλή ερώτηση: Γιατί ασχολείστε λοιπόν με το ποδόσφαιρο; Γιατί ρίχνετε λάδι στη φωτιά; Ξαναλέω, μόνο κακό μπορούν να κάνουν τέτοιες ανακοινώσεις.

Οι δημοσιογράφοι, οι περισσότεροι, χαίρονται με την όλη κατάσταση, καθώς δεν έχουν με τι να ασχοληθούν, για να αυξήσουν τις πωλήσεις των εφημερίδων τους, τις ακροαματικότητες των ραδιοφώνων τους. Αναπαραγάγουν συνέχεια το θέμα και το μόνο που καταφέρνουν, είναι να οξύνουν ακόμα περισσότερο τα πνεύματα. Ο κόσμος είναι στα όρια του λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και αντί να διασκεδάσει με το ποδόσφαιρο, να ξεφύγει λίγο από την καθημερινότητα με έναν ωραίο αγώνα, του προσθέτουν κι άλλα νεύρα με αυτά που βλέπει και ακούει και δε θα αργήσει να γίνει το μπαμ…

Στο βάθος… κήπος, η πολιτεία, τα πάντα τα ξεκινάει από τη μέση, ποτέ από την αρχή. Πού είναι η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου; Πού είναι ο έλεγχος των διαιτητών κα ΕΠΟ; Αλήθεια ποιά είναι τα τεστ αξιολόγησης των διαιτητών; Αλλά τι λέω, εδώ είναι υπό διάλυση όλη η χώρα, με τον ελληνικό αθλητισμό θα ασχολείστε...

Λίγοι έμειναν και αυτοί θα έπρεπε να είναι πιο ψύχραιμοι, από την στιγμή που η πολιτεία είναι απούσα και έχετε στα χέρια σας το ποδόσφαιρο. Παράκληση… Μετατρέψτε το σε κυριακάτικη διασκέδαση, μην υποβόσκετε τη βία με πρόσχημα κακές διαιτησίες. Πλήρη διαφάνεια! Σκεφτείτε και εμάς τους απλούς φιλάθλους, που γουστάρουμε να παρακολουθούμε αυτό το άθλημα, χωρίς παρασκήνια.

Γατόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου