Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν υπάρχει μέθοδος…

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ώρες από το προηγούμενο κείμενό μου και ο Ιμπαγάσα ήρθε να με δικαιώσει στον απόλυτο βαθμό, μέσα από μία πολύ καλή εμφάνιση, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Δεν ήταν ωστόσο μόνο ο «μικρός μάγος» που ξεχώρισε το βράδυ του Σαββάτου, καθώς ολόκληρος ο Ολυμπιακός, έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Η σημερινή αναφορά, έχει ως σκοπό, να υμνήσει το καλό ποδόσφαιρο και κάτι τέτοιο φαίνεται ξεκάθαρα, πως θέλει να παίζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που μέσα από τις προπονήσεις, περνά καθημερινά το μήνυμα «δώστε στο λαό θέαμα». Ο κόσμος που κατηφόρισε για το «Γ. Καραϊσκάκης» εχθές, ήθελε έπειτα από καιρό να δει γκολ και φάσεις και πιστεύω πως ανταμείφθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Δεδομένα υπάρχει δρόμος μακρύς ακόμα και τα σκαμπανεβάσματα θα είναι πολλά, ωστόσο η άποψη του «ερυθρόλευκου» κόουτς για το ποδόσφαιρο και η φιλοσοφία του γύρω από αυτό, είναι κατασταλαγμένη! Το «μυρμήγκι» δουλεύει σκληρά για το πρέσινγκ ψηλά, για τη γρήγορη κυκλοφορία μπάλας και τα πολλά γκολ, στοιχεία που χαροποιούν κάθε οπαδό…

Επίσης, είναι άκρως ενθαρρυντικό, το γεγονός, ότι γίνονται τόσες πολλές και καλά οργανωμένες κομπίνες στα φάουλ, που μπορούν να προσφέρουν μέχρι και έτοιμα γκολ (βλέπε Φουστέρ), δείγμα της σοβαρής δουλειάς, ενός πραγματικού προπονητή και όχι ενός ακόμα… κομήτη.



Υ.Γ. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός είχε σε κέφια τον πιτσιρικά Νίνη και ευτύχησε να πάρει μία νίκη, που μπορούσε να έρθει πολύ πιο εύκολα! Ο νεαρός άσος οφείλει να δουλέψει ακόμα περισσότερο και να μη μείνει στάσιμος. Για κάποια περίοδο της καριέρας του, έδειξε σημάδια που δεν τον προχώρησαν παραπέρα ως ποδοσφαιριστή, αλλά έχει μπόλικο ταλέντο και πρέπει να το δουλέψει κι άλλο. Έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο έναν τέτοιο παίκτη…

Κάθετη πάσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου