Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ρεκόρ τούμπας

Με τον τίτλο στα Moto Gp να έχει κριθεί και τον Jorge Lorenzo να έχει ήδη στεφθεί πρωταθλητής, μετά από ένα επεισοδιακό πρωτάθλημα με αρκετούς τραυματισμούς (σπασμένος αστράγαλος για τον Valentino Rossi και σπασμένη κλείδα για τον Dani Pedrosa), έγινε ο αγώνας του Estoril το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Και όταν λέμε αγώνας εννοούμε αγώνας... επιβίωσης. Από το 1996 άρχισαν να καταγράφονται πόσες πτώσεις σημειώνονται σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο σε όλες τις κατηγορίες. Σε αυτό τον αγώνα είχαμε νέο ρεκόρ λοιπόν. 118 πτώσεις συνολικά!

Και επειδή η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται, το τριήμερο άρχισε με καταρρακτώδεις βροχές στα δοκιμαστικά τα οποία στη μεγάλη κατηγορία δεν έγιναν ποτέ και οι οδηγοί στήθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης βάσει των επιδόσεών τους στις ελεύθερες δοκιμές. Πολλές μάχες στον αγώνα, νικητής ο Lorenzo, ο Rossi αρχίζει να ξαναβρίσκει τη φόρμα του, οι υπόλοιποι οδηγοί μαχητικότατοι και πολλά άλλα τέτοια βαρετά.... Αλλά σας το είπα και πριν, δεν έχω καμία διάθεση να μιλήσω για τον αγώνα, αλλά για τα παραλειπόμενα, τις εντυπωσιακές πτώσεις και τα οικόπεδα που κάποιοι αγόρασαν στην Πορτογαλία σε τιμή ευκαιρίας. Εντυπωσιακότερη καραμπόλα αυτή που σημειώθηκε στην εκκίνηση του αγώνα στην κατηγορία των 125 κυβικών, με πέντε οδηγούς να εμπλέκονται και φυσικά όλοι να καταλήγουν μαλλιοκούβαρα στη...δροσερή και βρεγμένη άσφαλτο. Πτώσεις στα ελεύθερα δοκιμαστικά, πτώσεις στους γύρους προθέρμανσης, πτώσεις μέσα στο pit lane, πτώσεις εδώ, πτώσεις εκεί, πτώσεις παραπέρα.... Κανείς δε γλίτωσε από τη βροχή. Έπεσαν οι μικροί και άπειροι των 125, oι αξιόλογοι του Μοto2, αλλά και οι κορυφαίοι του Μoto Gp.

Ακόμα και ο πρωταθλητής Jorge Lorenzo βρέθηκε στα ελεύθερα δοκιμαστικά κάτω από τη μοτοσικλέτα του. Βέβαια ο συγκεκριμένος τα πήρε μετά την ατυχία και βγήκε να αποδείξει πως η βροχή δεν τον τρομάζει και τα κατάφερε. Έκανε το χρόνο που αργότερα του χάρισε την pole position. Και μέσα στη βροχή συνέχισαν κάποιοι να δοκιμάζουν την αντοχές των στολών τους και των....οστών τους! Αφού το βλέπετε ρε παιδιά, με βροχή δε γίνεται δουλειά, ρίξτε μια αναβολή να πάμε όλοι σπίτια μας σώοι και αβλαβείς (βλάκες είναι οι παίχτες Ολυμπιακού και Ηλιούπολης που το άφησαν το παιχνιδάκι για μια άλλη φορά;). Τέτοιες συνθήκες είναι για καφέ και τάβλι, όχι για να προσπαθείς να τιθασεύσεις 240+ άλογα. Μανάδες δεν έχουν αυτά τα παιδιά να τους τραβήξουν το αυτί; Μόνο η δικιά μου αρπάζει τα κλειδιά της μηχανής μόλις δει καμιά ψιχάλα; Πάντως για να σοβαρευτούμε λίγο, οι συνθήκες ήταν πραγματικά πολύ δύσκολες και όλοι οι οδηγοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πρώτον για να καταφέρουν να τερματίσουν in one piece και δεύτερον για την καλύτερη θέση που μπορούσε καθένας να διεκδικήσει.

Απολογισμός; Κάποια τα είπαμε και πριν, 118 πτώσεις και κάποιοι μικροτραυματισμοί. Συγκεκριμένα ο αναβάτης των 125 Luca Marconi και αυτός του Μoto 2 Alex Debon έσπασαν τις κλείδες τους, ενώ ο Ιwema τραυματίστηκε στον ώμο στα δοκιμαστικά και δεν ξεκίνησε καν τον αγώνα. Ψιλοπράματα δηλαδή...Οι ορθοπεδικοί να είναι καλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου