Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Το παράδοξο του Ολυμπιακού

Αυτή τη φορά η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είπε να αλλάξει ρότα. Έπαιξε μέτρια απέναντι στον Πανιώνιο, έκανε λιγότερες φάσεις στην αντίπαλη εστία απ’ όσες συνηθίζει φέτος, αλλά παρουσιάστηκε άκρως αποτελεσματική, πετυχαίνοντας πέντε τέρματα, ορισμένα εξ’ αυτών πανέμορφα. Μάλιστα, άλλαξε και τα ημίχρονα στα οποία αποδίδει καλύτερα, διαλέγοντας να ανεβάσει στροφές στο δεύτερο μέρος, τη στιγμή που στο πρώτο ημίχρονο δεν… βλεπόταν!

Αποτελεσματικός λοιπόν ο Ολυμπιακός του Ισπανού προπονητή, που είδε το κέντρο του να μην αποδίδει καλά το βράδυ του Σαββάτου και τους Γ. Παπαδόπουλο-Ουρτάδο, να μην μπορούν να μπουν στα… παπούτσια των Ιμπαγάσα-Ντουντού, το κενό των οποίων φάνηκε (μην ξεγελά το 5-0). Όταν ο Ουρτάδο πάρει παιχνίδια, άρα και τα πάνω του, ίσως δούμε έναν αμυντικό μέσο «ογκόλιθο», ικανό να κόβει επιθέσεις, αλλά ανίκανο να δημιουργήσει, έστω και σε απόσταση λίγων μέτρων.

Ο Πάρντο και η άμυνά του είχαν στην αρχή κάποιες ανησυχίες, αλλά στην πορεία όλα ξεπεράστηκαν, ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή ξεχώρισε η κλάση του Ριέρα, που ναι μεν ακόμα δεν έχει αποκτήσει εκρηκτικότητα, αλλά ο παίκτης φαίνεται και σε λίγο καιρό θα είναι ακόμα πιο ενεργός στο παιχνίδι της ομάδας του. Ήδη έχει πετύχει τέσσερα γκολ, ενώ έχει προσφέρει άλλα τόσα με τις ασίστ του, στατιστικά διόλου άσχημα (στα επίσημα του πρωταθλήματος, είναι ψηλά σε πολλές κατηγορίες)…

Φουστέρ και Φετφατζίδης απογοητευτικοί για ακόμα ένα παιχνίδι και ίσως θα πρέπει ο Βαλβέρδε να σκεφθεί κάποιους άλλους για τα επόμενα ματς, στις θέσεις των δύο άσων. Θετικό το ντεμπούτο του Νέμεθ στο πρωτάθλημα με τα «ερυθρόλευκα», ενώ ο Πάντελιτς απέδειξε πάλι πόσο… «killer» είναι.

Τελευταίος, αλλά όχι… καταϊδρωμένος! Ο Κέβιν Μιραλάς είναι μακράν ότι καλύτερο υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα στη θέση του επιθετικού, μαζί φυσικά με τον Σισέ, αλλά τολμώ να πω πως κάνει περισσότερη δουλειά από τον Γάλλο αστέρα, καθώς πέρα από τα γκολ του, πιέζει την αντίπαλη άμυνα αφόρητα, ενώ τρέχει ασταμάτητα, προκαλώντας συνεχώς «τρύπες» στα μπακ. Ένας παίκτης που έχει δεθεί με τον κόσμο του συλλόγου και παρουσιάζει ηγετικά χαρακτηριστικά. Όλα τα παραπάνω, νομίζω αποτελούν ένα τέλειο πακέτο, σε συμφέρουσα τιμή…  

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου