Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ώρα για νέα... οικοδομή!

Που κατάντησε... Να χάνει από την Καβάλα και να μη θεωρείται από κανέναν έκπληξη! Και στην πραγματικότητα δεν είναι έκπληξη. Είναι η φυσική συνέπεια όλων όσων διαδραματίστηκαν στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο την τελευταία διετία. Από τότε που ο Ντέμης Νικολαΐδης, ακούγοντας τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας να τραγουδούν εν χορώ «κοίτα που κατάντησες την ΑΕΚ ρε κοντέ», αποφάσισε να πάρει το καπελάκι του και να φύγει.

Αυτό που είδαμε στην Τούμπα και στο «Ανθή Καραγιάννη» δεν
ήταν τίποτα διαφορετικό από την πραγματική ΑΕΚ. Δεν είναι έκπληξη ο Γιάχιτς, ο Έντερ και ο Γκέντσογλου να χάνουν από τον Ντιέ, τον Καρντόζο και τον Ντουγκλάο. Η «Ένωση» μπορεί να μην έχει υλικό... του πεταματού όπως υποστηρίζουν πολλοί, όμως οι δεδομένες της αδυναμίες σε θέσεις ζωτικής σημασίας είναι αυτές που θα την οδηγήσουν μοιραία ως το τέλος του πρωταθλήματος σε φτωχή βαθμολογική συγκομιδή.

Φυσικά, όσοι έσπευσαν να αποδώσουν ευθύνες στον Μανόλο Χιμένεθ, μάλλον θέλουν να κοροϊδέψουν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Κύριος υπαίτιος για την εικόνα ΚΑΙ της φετινής ΑΕΚ είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αυτός
επέλεξε την τελευταία διετία τα... υλικά για να χτίσει αυτήν την οικοδομή, η
οποία όπως αποδεικνύεται, στο πρώτο... φύσημα του ανέμου, είτε αυτός έρχεται από τη Νέα Σμύρνη, είτε από την Καβάλα, είτε από τον Βόλο, μπορεί να γκρεμιστεί συθέμελα. Αυτό το οικοδόμημα είχε πολλές ατέλειες, οι οποίες ήταν προφανές ότι αργά ή γρήγορα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο.

Με απόσταση πέντε βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη και εννέα
από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, η ΑΕΚ δεν μπορεί πλέον να στοχεύει σε τίποτα παραπάνω από την είσοδο της στα πλέι-οφ και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στο τέλος της σεζόν, ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία της στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά. Και το καλοκαίρι, ο Σταύρος Αδαμίδης αφού πρώτα εξαντλήσει τις πιθανότητες για την ανανέωση της συνεργασίας με τους Σκόκο και Τζιμπούρ, καλείται να δώσει εν λευκώ τα κλειδιά της... νέας οικοδομής στον Χιμένεθ.

Ο Ισπανός δικαιούται να χτίσει την ΑΕΚ της επόμενης σεζόν με τα δικά του υλικά. Είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να την κάνει... Μπαρτσελόνα, αλλά αν ακολουθήσει ένα πλάνο με σαφείς προσανατολισμούς και ποδοσφαιρική λογική (ό,τι δηλαδή δεν έκαναν οι Μπάγεβιτς και Δώνης), μπορεί τουλάχιστον να καταστήσει και πάλι την «Ένωση» ανταγωνιστική απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου