Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Βλέπουν φαντάσματα

Συγχωρέστε το ύφος μου, αλλά ρε παιδιά πάμε καλά σε αυτή την χώρα; Ρε που τα είδαν τα τρία πέναλτι; Δεν ήταν αποβολή του Ίβιτς; Με ποιό τρόπο καθόρισε ο Παμπορίδης το αποτέλεσμα; Και να ανατρέξω λίγο στο πρόσφατο παρελθόν, γιατί διαμαρτύρονται στο λιμάνι για την διαιτησία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

Καθαρά τα θεωρώ και τα δύο ματσάκια. Η καραμέλα αν πιπιλίζεται πολύ, καταντάει αηδία. Αλλά, όταν ο πρόεδρος της Super League βγαίνει και κάνει δηλώσεις για την διαιτησία, όταν ο άρχων της διοργανώτριας αρχής γκρινιάζει με το παραμικρό, πώς έχουμε την απαίτηση να μην γκρινιάζουν όλοι οι υπόλοιποι.

Οκ, καταλαβαίνω η πίκρα της ήττας είναι μεγάλη πολλές φορές (πόσο μάλλον σε ντέρμπι), αλλά σε λίγο θα χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια. Παρακολουθώ αθλητικά site, εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι της συμπρωτεύουσας είναι πρωταγωνιστές σε ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα του παραλόγου που έχω συναντήσει ποτέ.

Κόμπλεξ κατωτερότητας θα το χαρακτήριζα και σε όποιον αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός. Έχουν ξεφύγει τα «καρντάσια» τελείως, βλέπουν συνομωσίες παντού. Ηρεμήστε, γιατί μου δίνετε την εντύπωση ότι σας αρέσει να γκρινιάζετε και να είστε δεύτεροι, γιατί δεν αντέχετε την κορυφή. Κάτι σαν το ΚΚΕ σαν να λέμε.



Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε καλύτερος στο 1ο ημίχρονο και το πρώτο δεκάλεπτο του 2ου. Ατύχησε όμως στην φάση του γκολ του Μιραλάς και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μία φάση με κάθετη μπαλιά του Γ.Παπαδόπουλου, που αν τον έβαζαν να την επαναλάβει καμιά πενηνταριά φορές, ζήτημα να τα κατάφερνε σε μία.

Όσο περνούσε η ώρα, με κατάμεστο «Καραϊσκάκη» και πίσω στο σκορ, τα νεύρα τσίτωναν και έγιναν τα γνωστά προκλητικά από τους παίκτες του «δικεφάλου». Αποτέλεσμα το δυνατό μαρκάρισμα του Ίβιτς και η πέρα για πέρα δικαιολογημένη αποβολή.

Κίνηση-ματ του Βαλβέρδε με την αλλαγή του Ρόμενταλ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, καθώς ο Δανός «έβγαλε μάτια» δίνοντας έτοιμο γκολ στον Μιραλάς κάνοντας το 2-0. Ο παίκτης των «ερυθρολεύκων» μάλιστα ευτύχησε να χρηστεί και σκόρερ διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Στα αρνητικά του παιχνιδιού, τα πολλά αντεθνικά συνθήματα που ακούστηκαν από την εξέδρα και η (για ακόμα ένα παιχνίδι) απογοητευτική εμφάνιση του Φετφατζίδη. Ο μικρός μπήκε κατευθείαν στα βαθιά και μου δείχνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο 100% των απαιτήσεων της ομάδας. Μια ακόμα σκέψη μου, είναι το γεγονός να χρησιμοποιηθεί στη θέση του Φουστέρ, δηλαδή πίσω από τον επιθετικό. Ντρίπλα έχει, πάσα έχει, ταχύτητα έχει, πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο να μην τα καταφέρει. Όπως και να έχει ο Βαλβέρδε πρέπει να κάνει κάτι με τον «πιτσιρικά».

Με μοναδικούς διακριθέντες από τον Ολυμπιακό τους Μιραλάς και Ρόμενταλ (αγωνίστηκε ως αλλαγή), μάλλον ο ΠΑΟΚ έχασε το παιχνίδι, παρά το κέρδισε ο Ολυμπιακός. Ας σταματήσουν λοιπόν εκεί στο βορρά να βλέπουν φαντάσματα, γιατί αντί να κοιτάξουν τα κακώς κείμενα της ομάδας τους και να προσπαθήσουν να τα διορθώσουν, αναλώνονται σε διαμαρτυρίες και κινήσεις εντυπωσιασμού, που μόνο καλό δεν κάνουν και φανατίζουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο τους…


3 σχόλια:

  1. καλό θα είναι όταν δεν μας αρέσει η αποψη του συντάκτη να μην βρίζουμε. δεν υπάρχει λόγος. μπορείτε απλά να εκφράσετε την αποψή σας με επιχειρήματα. το να βρίζουμε χωρίς κάποιο λόγο φανερώνει την παιδεία μας, το περιβάλλον της οικογενειακής μας κατάστασης, την ανευθυνότητα που μας διακρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε δεν μας τα λες καλα! Κάπου τα έχεις μπερδέψει νομιζω τα πραγματα. Πετας για ξεκαρφωμα το παιχνίδι του γαυρου με τον βαζελο για να δείξεις οτι όλα ειναι ιδια. Αν δεν εβλεπες το παιχνίδι με κόκκινα γιαλια θα εβλεπες ότι σας επαιξε καργα ο διαιτητης.
    Οσο για το προηγουμενο σχόλιο, το σβήσιμο (!) και την απάντηση σου (!!) τι να πω... Καλο θα είναι να μην αναφέρεις τετοιους χαρακτηρισμούς. τι παει να πει "φανερώνει την παιδεία μας, το περιβάλλον της οικογενειακής μας κατάστασης, την ανευθυνότητα που μας διακρίνει."??? Ή απλά φανερώνει οτι πιστευω πως λες μαλακίες!Αν δεν σηκωνεις την κριτικη στο κατω κατω μην blogareis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησες πρώτα προσβάλλουν εσένα και μετά εμένα, και ναι θα απομακρύνονται απο τα σχόλια το συντομότερο δυνατό. Εγώ δεν έκανα κανένα χαρακτηρισμό απλά συμπεράσματα έβγαλα. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη απο τον οποιοδήποτε και την αντέχω και την αποζητώ. το να βρίζεις όμως φανερώνει όλα τα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή