Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Με τα καλομαθημένα της Παιανίας τί θα γίνει;

Ωραία λοιπόν! Αποχώρησε ο Νιόπλιας και θα λυθούν μονομιάς τα προβλήματα στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Μετά τον Κέζο, βρέθηκε και το νέο εξιλαστήριο θύμα διοίκησης και οπαδών και όλα θα κυλήσουν ομαλά μέχρι το τέλος της σεζόν. Για να σοβαρευτούμε, δεδομένα ο Έλληνας κόουτς είχε το σημαντικότερο μερίδιο ευθύνης για την τραγική εικόνα της ομάδας μέχρι χθες και κατά τη γνώμη μου σωστά έφυγε από το πόστο του, αλλά πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή, να εξετάσουμε και το τι κάνουν (ή μάλλον δεν κάνουν) πολλοί από τους «αστέρες» του συλλόγου.

Ναι μεν ο Νικόλας δε φανέρωσε έργο στο γήπεδο, μην μπορώντας να διδάξει πράγματα στους παίκτες του, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για ποδοσφαιριστές όπως οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκοβού, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Γκαρσία, Σπυρόπουλος και Τζόρβας. Οι τραγικές εμφανίσεις αυτών, αλλά και αρκετών ακόμη, οδηγούν στο συμπέρασμα πως κάτι άλλο, πέρα από τον προπονητή, ευθύνεται για την κατάσταση στην ομάδα. Κάτι πέρα από τακτικές και γυμναστική και λογικά είναι η όρεξη και το πάθος για διάκριση, για ακόμα ένα νταμπλ (βεβαίως, κάποιοι δεν μπορούν, δεν αντιλέγω).

Πολλοί άσοι του Παναθηναϊκού εμφανίζονται «μπουχτισμένοι» φέτος, λες και με μία καλή χρονιά, μπορείς να επαναπαυθείς και να αράξεις ήσυχος, δίχως να δώσεις συνέχεια στην καλή σου δουλειά. Πέρυσι τα συγκεκριμένα παλικάρια είχαν να αντιμετωπίσουν έναν τραγικό και ελλιπέστατο Ολυμπιακό, φέτος κοντράρουν πέρα από μία πολύ καλή ομάδα και την τρομερή δίψα των Πειραιωτών για επιστροφή στους τίτλους, κάτι το οποίο δε φαίνεται να κατοικοεδρεύει στην Παιανία. Μοναδική εξαίρεση ο Σισέ, που αν δεν υπήρχε, οι «πράσινοι» θα βρισκόντουσαν άνετα… πέμπτοι τούτη την ώρα!

Η διοίκηση των πρωταθλητών όφειλε να έχει… τραβήξει αυτιά, αλλά δεν το έπραξε. Είδε χαλαρότητα και ξενύχτια, μα έδωσε συγχωροχάρτια. Τώρα με το νέο προπονητή-ηγέτη-αυστηρό, περιμένω με ανυπομονησία, να δω ποιοι θα αντέξουν να προπονούνται… κανονικά και ποιοι θα μουρμουράνε για τις μεθόδους. Η αξιοκρατία (χάθηκε επί Νιόπλια) επιστρέφει σύντομα στο «τριφύλλι» και αυτό μόνο ως θετικό μήνυμα εκλαμβάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου