Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Καιρός γι’ αποδείξεις στο λιμάνι

Από το καλοκαίρι, όταν και ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφικές κινήσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού, γράφουμε και λέμε για το επαρκές και δυνατό ρόστερ της ομάδας, το οποίο έχει το απαιτούμενο βάθος, έτσι ώστε να αντέξει τραυματισμούς και απουσίες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ε, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να αποδειχθούν στο χορτάρι, όλα τα προηγούμενα, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να… πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα.

Μάλιστα, το αξιοσημείωτο της υπόθεσης, είναι πως κατά τη διάρκεια των εύκολων θεωρητικά παιχνιδιών, οι Πειραιώτες είχαν σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεσή τους, ενώ τώρα που έρχονται ματς-«φωτιά», οι τραυματισμοί είναι συνεχόμενοι και στερούν σημαντικές μονάδες. Τοροσίδης και Νέμεθ είναι καλύτερα, αλλά Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο και Ιμπαγάσα δε θα αγωνιστούν με τον Εργοτέλη, με τους τελευταίους δύο να χάνουν προπονήσεις δύο εβδομάδων, άρα και σημαντικά παιχνίδια (βλέπε ΠΑΟΚ, ίσως και ΑΕΚ). Τη στιγμή που ο Ουρτάδο είναι στο 30% της ετοιμότητάς του.

Σίγουρα υπάρχουν λύσεις και το πρόβλημα δεν εστιάζεται τόσο στον αγώνα με τους Κρητικούς, όσο στα δύο κολλητά ντέρμπι, που μπορούν να κρίνουν πολλά. Εκεί όπου Μπράβο και Ιμπαγάσα θα είναι υπερπολύτιμοι και στη θέση τους δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή που να προσφέρει ασφάλεια. Ο Χολέμπας είναι παίκτης για δεύτερη κατηγορία Γερμανίας και άσος σαν τον Αργεντινό, να «σπάει» με κάθετες αντίπαλες άμυνες ή να καθορίζει εκείνος με απόλυτη μαεστρία το τέμπο, απλά δεν υπάρχει άλλος στον Ολυμπιακό, για να μην πω στο ελληνικό πρωτάθλημα! Όσο για τον Μέλμπεργκ, μόνο και μόνο το γεγονός ότι όποτε απουσιάζει, η ομάδα του δυσκολεύεται απίστευτα για να φτάσει στη νίκη, αυτό τα λέει όλα…

Άρα, οδηγούμεθα στο συμπέρασμα, πως έστω και λίγες σε αριθμό, οι απουσίες των «ερυθρόλευκων» είναι σε τέτοιες θέσεις, που άξιοι αντικαταστάτες δεν υπάρχουν κι αυτό είναι πρόβλημα. Ναι μεν υπάρχει βάθος πάγκου, άλλα ίσως χρειάζονται και 2-3 κινήσεις το χειμώνα (αριστερό μπακ, δημιουργικός μέσος…), ξαλαφρώνοντας παράλληλα το ρόστερ από παίκτες τύπου Ζαϊρί. Ο επόμενος αγωνιστικός μήνας είναι δύσκολος (μην ξεχνάμε και τα εκτός με Καβάλα και Λάρισα) και ο Βαλβέρδε θα πρέπει να περιμένει άνοδο παικτών όπως ο Ριέρα και ο Ρόμενταλ, για να μην αντιμετωπίσει… φουρτούνες, ικανές να τον κατεβάσουν από την κορυφή.


1 σχόλιο: