Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Παιχνίδι που αν «ανοίξει»…

Απόψε, το βάρος για εκείνον θα είναι μεγάλο.
Θα δούμε καλό ποδόσφαιρο και πολλές φάσεις στις αντίπαλες εστίες. Είναι τέτοια τα προβλήματα του Ολυμπιακού στην άμυνα, που ο Σαλπιγγίδης παρέα με τον Βιεΐρίνια, δύσκολα δε θα προκαλέσουν ρωγμές στα μετόπισθεν, ενώ η μεσοεπιθετική λειτουργία των Πειραιωτών, εγγυάται μέσα στο Φάληρο χορταστικό ανά διαστήματα θέαμα και αρκετές τελικές ενέργειες. Όλα αυτά, αν και εφόσον οι δύο αντίπαλοι δεν μπουν στον αγωνιστικό χώρο με τη σκέψη στο μηδέν παθητικό.

Τα προβλήματα είναι πολλά για τον Βαλβέρδε, αλλά η δύναμη της έδρας μπορεί να τον σπρώξει στην αρχή και εκεί πρέπει να ποντάρει η γηπεδούχος ομάδα, που έχει και τον Ιμπαγάσα στα πιτς, άρα θα κάνει μπόλικο παιχνίδι από τα άκρα, εκεί όπου ο Ριέρα οφείλει να φανερώσει ηγετική φυσιογνωμία και να συμπαρασύρει τους συμπαίκτες του. Η δικαιολογία των απουσιών δε χωρά σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έρχεται δυναμικά απόψε, έχοντας τον Βιεΐρίνια σε τρελά κέφια, έτοιμο να ζαλίσει δεκάδες φορές τους Γκαλίτσιο και Μοδέστο.

Οι σκέψεις να χρησιμοποιηθεί ο Ουρτάδο ως κεντρικός μπακ θα ήταν καταστροφικές στην πράξη, ενώ θα στερούσαν ένα χαφ που δίνει καλά κοψίματα χαμηλά, αλλά και ειδικά στο ψηλό παιχνίδι, εκεί όπου οι Ίβιτς και Γκαρσία είναι δυνατοί. Ναι μεν η τετράδα της άμυνας είναι χαμηλής δυναμικότητας, λόγω των ακραίων μπακ, μα δυναμώνοντας τη μεσαία γραμμή κερδίζεις χρόνο στην ανασύνταξη και τουλάχιστον αμυντικά, Χολέμπας και Γκαλίτσιος, δεν είναι και άθλιοι. Σίγουρα δεν κάνουν για Ολυμπιακό…

Στο δίλλημα Ρόμενταλ-Φετφατζίδης, θα επέλεγα τον πρώτο λόγω εμπειρίας και δίψας να αποδείξει ότι δεν είναι τελειωμένος, ενώ μπορεί να ρίσκαρα από την αρχή με Μιραλάς-Πάντελιτς, έχοντας τον Βέλγο πίσω από τον Μάρκο. Όλα βέβαια στη θεωρία, καθώς στις προπονήσεις ο Βαλβέρδε τους παρακολουθεί κάθε μέρα και εκείνος γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν, τις δυνατότητες των παικτών του.

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, η παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια και ο… αέρας που απέκτησε, είναι ικανά στοιχεία για να αποδράσει με το διπλό, σε συνδυασμό όλα αυτά βέβαια, με την ανοδική του πορεία στα τελευταία ματς. Το παιχνίδι θα κριθεί θεωρώ στην αποτελεσματικότητα των επιθετικών μονάδων, εκεί όπου υπάρχει ποιοτικότατο υλικό και από τους δύο! Όμορφο ματσάκι περιμένω…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου