Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Λείπει ένας πραγματικός ηγέτης!

Τρίτη εκτός έδρας ήττα και έντονος προβληματισμός στον Ολυμπιακό, που παρουσιάστηκε αγνώριστος στο ΟΑΚΑ, χάνοντας από μία ομάδα η οποία ήθελε περισσότερο τη νίκη και ίδρωσε για να την κατακτήσει, σε αντίθεση με τους Πειραιώτες. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο χαλαροί, δίχως την ψυχολογία ενός ντέρμπι και σε αυτό μεγάλη ευθύνη φέρει ο Ερνέστο Βαλβέρδε! Διαθέτει το καλύτερο σύνολο στην Ελλάδα, ωστόσο στα ντέρμπι δεν αποδεικνύει ότι κατεβάζει παίκτες-μαχητές. Το αντίθετο θα έλεγα. Μας κάνει να πιστέψουμε πως διακατέχεται από ηττοπάθεια.

Στις όποιες ευθύνες του προπονητή, που βεβαίως είχε να αντιμετωπίσει πέρα από τους σοβαρούς τραυματισμούς και την ξαφνική απώλεια του Ριέρα, έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη ενός ποδοσφαιριστή-ηγέτη (μεσοεπιθετικά). Ενός νέου Τζόρτζεβιτς, ικανού να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, να χτυπήσει εκείνος σωστά τα πέναλτι, να φανεί στα δύσκολα. Δεν υπάρχει τέτοιος στον Ολυμπιακό και τούτο στην πορεία μπορεί να στοιχίσει. Δεν ποντάρω πως θα στοιχίσει, μα είναι πιθανό.

Το υλικό του Βαλβέρδε είναι εξαιρετικό και αντέχει απουσίες. Φαβορί για πρωτάθλημα είναι η ομάδα του Πειραιά, καλύτερη μπάλα ανά διαστήματα παίζουν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά ο Ισπανός προπονητής οφείλει να «ατσαλώσει» το ηθικό και το χαρακτήρα των παικτών του. Να τους κάνει πιο… μάγκες. Είναι soft αυτό που βλέπουμε στα ντέρμπι, πώς να το κάνουμε;

Ακούω πως πέρυσι πήρε τα μεγάλα ματς, έχασε τα μικρά και στο τέλος δεν κατέκτησε τίποτα ο Ολυμπιακός, άρα ίσως φέτος ήρθε η ώρα για το… αντίθετο! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η κούρσα του τίτλου κρίνεται σε όλα τα παιχνίδια, σίγουρα περισσότερο στα λεγόμενα «μικρά», ωστόσο η γεύση που μένει στο τέλος αν έχεις πάρει την κούπα και έχεις χάσει στα ντέρμπι, είναι πικρή (βλέπε Παναθηναϊκό…).

ΥΓ: Ο Ντουντού αν έβαζε το πέναλτι, είχε την ευκαιρία να είναι ο MVP του αγώνα. Έπαιζε και για τον Ουρτάδο, που δυστυχώς μπορεί να καλύψει μόνο μια απόσταση λίγων μέτρων γύρω από τον εαυτό του. Όχι κάτι ιδιαίτερο μέχρι σήμερα ο Ισπανός.

ΥΓ2: Δεινός σκόρερ ο Πάντελιτς, μα στο τέλος αν κοιτούσε αριστερά του, θα έβλεπε μόνο του τον Μιραλάς και ο Ολυμπιακός θα ισοφάριζε! Ατομισμός εις βάρος της ομάδας…

ΥΓ3: Ο Ποτουρίδης είναι μεγάλο κέρδος και οφείλουμε να το σημειώσουμε στα συν του Βαλβέρδε.

ΥΓ4: Μεγάλο λάθος του προέδρου της ΑΕΚ, Σταύρου Αδαμίδη, να μιλήσει ειρωνικά για… έγκλημα κατά της Ελλάδος, λόγω των λεπτών που κράτησε στο τέλος ο διαιτητής, όταν ο Ρόμενταλ έχει κοπεί λανθασμένα ως οφ-σάιντ, σε τετ-α-τετ με τον Αραμπατζή! Υπάρχει και σχετική παροιμία εδώ…


1 σχόλιο:

  1. Φιλαράκο ο εποπτης απο κει ηταν γενικά για τον γαιδαρο καβάλα!
    Ο Αδαμιδης το εριξε την ειρωνια και για τις συμπεριφορες μαρινακη και τους "χαρακτηρισμους" του στο ΔΣ της superleague ή μηπως δεν τα ξερεςι αυτα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή