Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Σκουποξεφτίλα

Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν, τα όσα έλαβαν χώρα στο Παγκρήτιο Στάδιο, στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής της Super League, μεταξύ Εργοτέλη και Ολυμπιακού.
         
Ένα γήπεδο-λίμνη συνάντησαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πριν την έναρξη του αγώνα και πραγματικά απόρησα με το διαιτητή που ξεκίνησε το παιχνίδι, καθώς ήταν εμφανή τα σημεία, όπου είχαν συσσωρευτεί τα βρόχινα νερά.
         
Ο καιρός συνέχιζε τα τερτίπια του και τίποτα δεν συνηγορούσε στο ότι η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί, αφού η βροχή δεν είχε μειωθεί στο ελάχιστο καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.
         
Την παρουσία των δύο ομάδων σε ολόκληρο το παιχνίδι (όσο αυτό κράτησε), θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω επιεικώς απογοητευτική. Η μπάλα κόλλαγε, «τσουλήθρες» των παικτών στο βρεγμένο τερέν, που ως αποτέλεσμα είχαν μερικά άσχημα και επικίνδυνα μαρκαρίσματα, για τον λόγο ότι οι παίκτες δεν μπορούσαν να ελέγξουν τις κινήσεις τους. Όλα αυτά συνηγορούσαν στο ότι δύσκολα θα αποφεύγαμε έναν τραυματισμό στη συνέχεια…
         
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πάνω που έκοψε η βροχή πριν την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, βγαίνει ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο και τσεκάρει το γήπεδο στα τέσσερα σημεία, που μόνο ψάρια δεν είχαν. Φυσικό ήταν η μπάλα να μην αναπηδά όπως λέει ο κανονισμός και έδωσε εντολή να καθαριστεί το γήπεδο. Κάπου εκεί ξεκινά και το θέατρο του παραλόγου. Πιτσιρικάδες με σκούπες (!) στα χέρια προσπαθούσαν μάταια να απομακρύνουν τα νερά, μήπως και συνεχιστεί ο αγώνας. Μετά από αρκετή καθυστέρηση και τη δεύτερη επίσκεψη του διαιτητή, αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί το παιχνίδι με την επίσημη δικαιολογία ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παικτών.
         
Η απορία μου απλή. Δηλαδή στο 1ο ημίχρονο η σωματική ακεραιότητα των παικτών δεν κινδύνευε; Έπρεπε να ρεζιλευτούμε διεθνώς με τις εικόνες των «ball boy» να προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά; Ήρθαν και οι δηλώσεις Μώραλη, ότι εξέφρασε η πλευρά των Πειραιωτών τις αμφιβολίες της για την συνέχιση του αγώνα και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε το θέατρο σκιών. Απίστευτη ταλαιπωρία των δύο ομάδων. Απίστευτη η ταλαιπωρία του κόσμου που πήγε να παρακολουθήσει το ματς.
         
Μόνο ντροπή θα έπρεπε να νιώθουν οι ιθύνοντες της Super League. Τέτοιες εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου και ξεφτιλιζόμαστε σαν χώρα. Πώς θα έρθουν μεγάλοι παίκτες στο ήδη προβληματικό πρωτάθλημά μας; Όταν ποδοσφαιριστές τύπου Ριέρα έχουν αγωνιστεί στην Αγγλία, όπου τέτοια καιρικά φαινόμενα είναι συνήθη και έχουν γήπεδα «χαλιά», πώς δεν θα μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που ήρθε στην χώρα μας; Είμαστε μόλις στην δέκατη αγωνιστική και καλά θα κάνουμε να προσέχουμε, γιατί τέτοιου είδους περιστατικά, μόνο εξυγίανση του ποδοσφαίρου δεν μπορούν να φέρουν…

1 σχόλιο:

  1. "ποδοσφαιριστές τύπου Ριέρα";;;; Ας μας δείξει πρώτα τι αξίζει ο Ριέρα και το συζητάμε! Πάρτυ εκαναν στη Λιβερπουλ που τον ξεφορτώθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή