Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Πρέσβης και… πράσινα άλογα

Τετάρτη βράδυ και ο ελληνικός φίλαθλος κόσμος, συντονίστηκε στους δέκτες των τηλεοράσεων του, για να παρακολουθήσει το παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Κοπεγχάγης. Όλοι περίμεναν (ανάμεσά τους κι εγώ) μια καλή παρουσία του πρωταθλητή και ένα κερδοφόρο αποτέλεσμα. Έλα όμως, που παίκτες και προπονητής του «τριφυλλιού», είχαν… διαφορετική γνώμη. 

Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, μάλλον έχασα την ώρα μου. Με το που βλέπω τις εντεκάδες και διακρίνω στόπερ τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, κάτι μου ξίνισε. Λέω, δεν μπορεί, κάτι είδε ο Νιόπλιας (παρεμπιπτόντως τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση) στις προπονήσεις. Ξεκίνησε ο αγώνας και παρατηρώ έναν Παναθηναϊκό, να μην έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Μία μέτρια ομάδα απέναντί του, που τις καλές εποχές, οι πράσινοι θα την καθάριζαν άνετα.

Ο Λέτο ανύπαρκτος, δείχνει ότι δεν μπορεί στα μεγάλα ματς, ο Νίνης εμφάνισε στην πράξη για ακόμα μία φορά, την ποδοσφαιρική κακομεταχείριση που του έκαναν οι προπονητές της ομάδας του (εξαίρεση ο Μουνιόθ, που τον ανέδειξε κιόλας). Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα κάκιστος σε αυτή την θέση και ο Κατσουράνης εκτός τόπου και χρόνου. Σε άλλο γήπεδο βρισκόταν και ο Λουίς Γκαρσία, που δεν μπόρεσε να αναπληρώσει το κενό του Γκοβού στα δεξιά. Όσο για τον Τζόρβα, ανέκαθεν πίστευα ότι είναι ένας υπερεκτιμημένος τερματοφύλακας.

Για να μην παρεξηγηθώ, τον θεωρώ αρκετά καλό κίπερ, αλλά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον θεοποίησαν, ίσως γιατί έψαχναν τον αντι-Νικοπολίδη, ίσως γιατί τους είχε απογοητεύσει ο Γκαλίνοβιτς. Βέβαια τον τερματοφύλακα τον φτιάχνει και η άμυνα. Μία άμυνα που ψάχνει ακόμα την ταυτότητά της και που όπως δείχνουν τα πράγματα, θα την ψάχνει για πολύ καιρό ακόμα. Ρωτάω τώρα, για ποιό λόγο καταδικάζουμε τον Μπουμσόνγκ, μετά από ένα κακό παιχνίδι -που στο φινάλε με την Μπαρτσελόνα έπαιζε- όταν όλη η ομάδα ήταν για κλάματα.

Εν τω μεταξύ, ο Καραγκούνης όσο ντεφορμέ και να είναι, δεν έχει αποδείξει ότι στα κρίσιμα ματς ανταποκρίνεται και με το παραπάνω; Ε;

Λάθη που στοίχισαν, λάθη που εάν επαναληφθούν θα έχουμε ακόμα πιο άσχημα αποτελέσματα. Πρωτίστως, η ψυχολογία είναι αυτή που πρέπει να κοιτάξει να ανεβάσει ο Νιόπλιας και μετά την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Δηλώσεις του τύπου «η ομάδα επηρεάστηκε από τα διοικητικά προβλήματα του καλοκαιριού», αποτελούν δικαιολογίες, οι οποίες μόνο κακό μπορούν να κάνουν, καθώς μπορεί να εφησυχάσουν τους αρμόδιους…

Γατόνι

1 σχόλιο:

  1. Ο Μπουμσόνγκ είναι μέγας γκελαδόρος. Δεν φταίει το ματς με την Μπάρτσα. Γιατί νομίζεις δε στέριωσε πουθενά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή