Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Οι «πράσινοι» όφειλαν να γνωρίζουν τον Γκοβού

Ακόμα ένα βράδυ που ο Σίντνεϊ Γκοβού τα… ήπιε με φίλους σε γνωστό μαγαζί της Αθήνας και παραβίασε τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας του, τι κι αν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τον είχαν προειδοποιήσει πως πρέπει να συνετιστεί άμεσα. Εκείνος μυαλό δεν έβαλε και συνέχισε απτόητος, ότι έκανε τα τελευταία δύο χρόνια και στη Λυών. Ξενύχτια, ποτά και όλα όσα, μόνο επαγγελματία ποδοσφαιριστή δε θυμίζουν.

Οι ευθύνες του παίκτη τεράστιες και θα τιμωρηθεί λογικά για όσα πράττει εκτός αγωνιστικών χώρων (γιατί εντός γηπέδων δεν έχει φανερώσει ακόμα τίποτα). Ωστόσο, οι ιθύνοντες της ελληνικής ομάδας όφειλαν να γνωρίζουν που «μπλέκουν». Εκείνοι που κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του ελεύθερου Γκοβού, χωρίς να λογαριάσουν πως ο Γάλλος άσος μόνο… σπιτόγατος δεν είναι, εκείνοι πρέπει τώρα να αντιστρέψουν το κλίμα, για να μη χάσουν ένα σημαντικότατο περιουσιακό τους στοιχείο.

Τα άσχημα περιστατικά του στη Λυών, είναι πολλά από το χειμώνα του 2008 και μετά. Μπόλικο αλκοόλ, κόντρες με αστυνομικούς σε ελέγχους, τσακωμοί σε μπαρ, σχέση με ιερόδουλη που προκάλεσε αναταραχή στην κοινή γνώμη της πατρίδας του. Δεν είναι λίγα όλα αυτά και καλό θα ήταν τότε, η διοίκηση του Παναθηναϊκού, σε συνεργασία με τον προπονητή της, να μελετήσουν περισσότερο το όλο θέμα της μεταγραφής και όχι να αγοράσουν έναν ποδοσφαιριστή μόνο λόγω ονόματος και της όποιας κλάσης ή της φιλίας του με τον Σισέ…

Η σεζόν έχει δρόμο ακόμη και μπορούν να αλλάξουν πολλά, αν και ο εθισμός του άτακτου μεσοεπιθετικού φαίνεται τεράστιος. Όσο μάλιστα οι καλές εμφανίσεις και τα γκολ αργούν, ο κλοιός θα σφίγγει επικίνδυνα και οι μουρμούρες θα πολλαπλασιάζονται. Η κλάση του Γκοβού μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, το θέμα είναι αν ο ίδιος έχει την όρεξη-διάθεση, να απλώσει τις αρετές του στο χορτάρι ή θεωρεί τη χώρα μας ένα μικρό… παράδεισο διασκέδασης και ξεφαντώματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου