Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Καλή η εμπειρία, αλλά…

Παρωδία… ήταν η πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό, όταν με ρώτησαν πως είδα τη Μίλαν εναντίον της Ρεάλ, στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Με δεδομένη την αδυναμία μου γι’ αυτή την ομάδα, μόνο συναισθήματα λύπης μπορώ να έχω ύστερα από την εμφάνιση αυτή.

Αν και ήξερα πάνω κάτω, φρέσκαρα τη μνήμη μου από το επίσημο σάιτ της Μίλαν, σε ότι αφορούσε τις ηλικίες των παικτών που αγωνίστηκαν. Εκεί διαπίστωσα ότι με εξαίρεση τον Πάτο, όλοι οι υπόλοιποι ήταν άνω των 29 ετών και συγκεκριμένα 6 παίκτες άνω των 32. Θα μου πείτε, μα καλά ρε μεγάλε, δεν τους έβλεπες που σερνόντουσαν; Και η απάντησή μου είναι ναι. Δυστυχώς ο χρόνος δεν κάνει εξαίρεση σε κανένα.

Μάταια προσπαθούσαν οι «ροσονέρι» να κυκλοφορήσουν την μπάλα, καθώς τα πόδια των μέσων ήταν τόσο βαριά που δεν μπορούσαν να κάνουν μία κίνηση να ξεμαρκαριστούν και να πάρουν τις ελεύθερες πάσες . Αποτέλεσμα αυτών, να κουβαλάνε την μπάλα και να τη χάνουν πολύ εύκολα από τους αντιπάλους τους.

Την ώρα που στη Βαρκελώνη διέκριναν τον αγωνιστικό κατήφορο του Ροναλντίνιο, βρήκαν το… τέλειο θύμα (Μπερλουσκόνι) και έβαλαν στα ταμεία τους ένα σεβαστό ποσό, αποβάλλοντας από πάνω τους έναν παίκτη που δεν είχε τη διάθεση να παίξει μπάλα.



Εν τω μεταξύ, ο Αλέγκρι δείχνει να έχει εμμονή με τον Νέστα. Έναν ποδοσφαιριστή που όλοι θαυμάσαμε την δεκαετία που έφυγε, όμως όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο δεν μπορεί να «στρίψει» πλέον. Τιάγκο Σίλβα και Παπασταθόπουλος δείχνουν ετοιμοπόλεμοι και απορώ πραγματικά γιατί δεν τους εμπιστεύεται.

Ο ρόλος του Γκατούζο δεν είναι να δημιουργεί αλλά να κόβει, Ζέεντορφ και Πίρλο όμως δεν δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση και εύκολα δημιουργείται η απορία πως στο καλό θα φτάσει η μπάλα στα σέντερ φορ. Όταν έρχεται τώρα και η κακή μέρα των Ιμπραΐμοβιτς και Πάτο, τι πιο λογικό από την τελικό σκορ (2-0) και μάλιστα με ιδιαίτερη ευκολία.

Στον αντίποδα φαίνεται ότι οι μεταγραφές που θα κάνουν αίσθηση, είναι αυτές των Κεντίρα και Τσάμπι Αλόνσο. Μεταγραφές που πέρασαν στα ψιλά και δεν έκαναν το «μπαμ» των Κακά – Ρονάλντο. Τελικά όμως μήπως αυτές οι μεταγραφές φέρνουν τους τίτλους;

Σε μία εποχή που οι αλλαγές Πλατινί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αρχίζουν σιγά σιγά να εφαρμόζονται, θα ήταν φρόνιμο στο Μιλάνο να δώσουν περισσότερο έμφαση στις ακαδημίες τους. Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει ένα προσεκτικότερο σκάουτινγκ, όπου θα ανακαλύπτονται νέα άγνωστα παιδιά με ταλέντο; Η Μπαρτσελόνα που κατά γενική ομολογία είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, διαθέτει 8 με 9 παίκτες στη βασική της 11αδα από τη Λα Μασία.  Θα ήταν φρόνιμο οι ιθύνοντες των Μιλανέζων να παραδειγματιστούν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου