Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Άνοιξε... λογαριασμό

Για ακόμα ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο μικρός Φετφατζίδης ήταν ένας εκ των κορυφαίων του αγωνιστικού χώρου, με αντίπαλο την Ξάνθη στα Πηγάδια. Αποκορύφωμα της εμφάνισης αυτής και το πρώτο γκολ του πιτσιρικά, με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» (με τους άνδρες) και όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Άνοιξε λογαριασμό με τα γκολ λοιπόν ο «Φέτφα», αλλά μαζί με αυτόν και οι συμπαίκτες του, αφού τα τρία γκολ της επίθεσης, στα τρία τελευταία παιχνίδια είναι μια ωραία σύμπτωση. Θυμίζω 3-0 με τον Αστέρα Τρίπολης, 3-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου, 3-0 με την Ξάνθη.

Πριν αρχίσει ο αγώνας με ιδιαίτερη προσοχή παρατήρησα τις αποστολές των δύο ομάδων. Στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν ένας και ένας. Νικοπολίδης, Μοδέστο, Χολέμπας, Φετφατζίδης, Νέμεθ, Γ.Παπαδόπουλος, Πάντελιτς. Ποιόν να αφήσεις έξω και ποιόν να βάλεις; Μοναδική ίσως εξαίρεση ο Χολέμπας, όμως αν και δείχνει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο υψηλό επίπεδο, δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για αδιαφορία, καθώς το παιδί προσπαθεί και το παλεύει, όποτε παίρνει την ευκαιρία από τον προπονητή του.

Τον αγώνα τον παρακολούθησα με τον κολλητό μου φίλο και σε μία ανταλλαγή απόψεων που είχαμε, μου διατύπωσε την γνώμη του, ότι δηλαδή καλύτερα ο Βαλβέρδε να μην ξέρει ποιόν να πρωτοβάλει, αφού έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις κι ας μείνουν κάποιοι παίκτες παραπονεμένοι, παρά να ψάχνει λύσεις ανάγκης και να μην μπορεί να παροπλίσει μια αξιόμαχη ενδεκάδα. Αυτή την γνώμη ασπάζομαι και εγώ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις λύσεις που έμειναν εκτός αποστολής, όπως ο τραυματισμένος Ουρτάδο, ο Ζαιρί και ο Μήτρογλου, που όπως έδειξαν (οι δύο τελευταίοι από πέρσι) μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι δανεικοί (Κατσικογιάννης, Σοϊλέδης κλπ), που από το στάδιο της προετοιμασίας πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να αποτελούν και αυτοί εγγύηση για το μέλλον.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού επιφύλασσε μία έκπληξη αφήνοντας στον πάγκο τον Νικοπολίδη του οποίου την θέση πήρε κάτω από τα δοκάρια ο Πάρντο. Σε γενικές γραμμές ήταν θετικότατος στις επεμβάσεις του, έχοντας γρήγορες αντιδράσεις και σωστές τοποθετήσεις. Μοναδικό μελανό σημείο το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή από τον Κατόνγκο και η ασταθής απόκρουση (έβαλε λάθος τα χέρια του) από τον Ισπανό γκολκίπερ, ο οποίος όμως στάθηκε τυχερός καθώς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Από τους παίκτες των «ερυθρολεύκων», ίσως να υστέρησε λίγο ο Ιμπαγάσα κυρίως στο 1ο ημίχρονο. Βέβαια τα προβληματάκια τους, τα είχαν όλοι οι «τεχνίτες», αφού το γήπεδο ήταν αρκετά βρεγμένο και δεν ήταν εύκολος ο έλεγχος της μπάλας. Ωστόσο όσο περνούσε η ώρα και το γήπεδο στέγνωνε, βλέπαμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Ο Μιραλάς δείχνει ότι δεν είναι εύκολο να βγει από την ενδεκάδα. Ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις αποτελούσε μία μόνιμη απειλή, έκανε μερικές πολύ όμορφες ενέργειες και το μοναδικό που του έλειπε ήταν το γκολ, το οποίο τελικά δεν ήρθε.

Στην αντίπερα όχθη, οι Ξανθιώτες είχαν σε καλή μέρα τους Πόι και Μπόατενγκ. Ταλαιπώρησαν αρκετά το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού. Είχαν την ατυχία όμως να πέσουν στον πολύ καλό Μέλμπεργκ που είχε κέφια. Από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν με το δοκάρι του Κατόνγκο, ήρθε και η άμεση αντίδραση του Ολυμπιακού με το δεύτερο τέρμα και το παιχνίδι κάπου εκεί χάθηκε. Σε συνδυασμό μάλιστα με τους τραυματισμούς αυτών των δύο παικτών όταν ο Παράσχος είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του, το 3-0 μάλλον φυσιολογικό ακούγεται.

Η διαιτησία του Σπάθα ήταν πολύ καλή, δεν είχε να αντιμετωπίσει βέβαια και τη δύσκολη φάση. Αξίζουν να σημειωθούν δύο γεγονότα. Το πρώτο είναι η άρνηση του Τοροσίδη να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε, όπου τελικά δέχθηκε και το χειροκρότημα από την εξέδρα. Την ίδια αντίδραση των φιλάθλων δέχθηκε και ο Φετφατζίδης όταν και αυτός με την σειρά του σημείωσε το τρίτο τέρμα της ομάδας του, αναγνωρίζοντας και σε αυτόν το ταλέντο που διαθέτει. Λέτε να αλλάζουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ο χρόνος θα δείξει…

Άνοιξε ο λογαριασμός λοιπόν, και αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός δείχνει να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και όπως λέει ο σοφός λαός μας «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό» όταν και θα γίνει η αποτίμηση της χρονιάς και θα αξιολογηθεί το κατά πόσο η ομάδα πέτυχε τους στόχους της. Τα σημάδια όμως αν μη τι άλλο είναι θετικά.

Υ.Γ.: Για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ δεν έχω άποψη αφού δεν είδα το παιχνίδι. Αφήνω το σχολιασμό στους συναδέλφους μου. Είναι λυπηρό όμως τέτοια παιχνίδια να διεξάγονται χωρίς κόσμο. Αυτά για να βάλουν μυαλό κάποιοι ανεγκέφαλοι.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου