Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Οι «μάχες» στα χαφ θα κρίνουν το παιχνίδι του Φαλήρου

Ολυμπιακός και Άρης κοντράρονται το βράδυ της Κυριακής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε ένα ματσάκι που πάντα γοητεύει το φίλαθλο κοινό, δημιουργώντας προσδοκίες για όμορφο θέαμα. Μπορεί η προϊστορία να είναι υπέρ των Πειραιωτών, όταν εκείνοι αγωνίζονται στην έδρα τους, ωστόσο τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία εκ μέρους τους δυσκολία, να επικρατήσουν άνετα της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, κάτι που ίσως συναντήσουν και απόψε οι «ερυθρόλευκοι», αν δεν μπουν δυνατά απέναντι στη σκληροτράχηλη ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ο Αργεντινός κόουτς είναι… μανούλα στην τακτική και θα δυσκολέψει τον Βαλβέρδε, κλείνοντάς του πολλές κάθετες μπαλιές προς τον Μιραλάς και πιστεύω πως στο σημείο αυτό θα κριθούν αρκετά. Η τριάδα των Τόχα-Φατί-Μενδρινού, είναι ικανή να δημιουργήσει προβλήματα, έχοντας ως προτέρημα τη δύναμη, υστερεί όμως σε διάρκεια.

Απέναντί τους θα βρουν τους Ντουντού-Ιμπαγάσα-Φουστέρ, με τον τελευταίο να είναι υπερπολύτιμος σε ένα τέτοιο παιχνίδι, όπου η πίεση ψηλά θα αποδειχθεί καταλυτική. Σίγουρα το δυνατό κορμί του Ντουντού θα βοηθήσει και σε κάποιες φάσεις θα τον δούμε να παίζει και για τον… μικρόσωμο και ελαφρύ Ιμπαγάσα, αλλά αν η πίεση μεταφερθεί από τα πρώτα λεπτά στην εστία των φιλοξενούμενων (για να επιστρέψουμε στη χρησιμότητα του Φουστέρ), τα πράγματα θα γίνουν αυτομάτως απλά, αρκεί η φυσική κατάσταση να παρουσιαστεί για ακόμα μία φορά εξαιρετική, έτσι ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη συνέπεια.

Οι γηπεδούχοι αν θέλουν να πάνε τον αγώνα στα μέτρα τους, πρέπει να ανέβουν από νωρίς, να μη δώσουν χώρους και να δημιουργούν συνεχώς καταστάσεις, ειδικά από τη στιγμή που απέναντί τους θα βρουν έναν Άρη πληγωμένο, που θα κάνει τα πάντα για την ισοπαλία. Το γεγονός ότι Πάντελιτς και Μήτρογλου είναι εκτός, συνιστά ένα μεγάλο μείον για τον Βαλβέρδε. Μένει να δούμε, αν ο Νέμεθ μπει, πόσο έτοιμος είναι ν' αρπάξει την ευκαιρία…

Στο χώρο του κέντρο θα παιχτούν πολλά και όποιος πάρει τις εκεί μάχες, θα καταφέρει να ανοίξει το παιχνίδι και στα πλάγια, έχοντας ακραίους επιθετικούς ικανούς για ζημιές. Δεδομένα ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε ποιότητα, έχει τον κόσμο δίπλα του και είναι το μεγάλο φαβορί, μα όσο η ώρα θα περνά, τόσο η πίεση θα αυξάνεται για εκείνον, αν δεν πετυχαίνει κάποιο τέρμα. Τα υπόλοιπα, επί της οθόνης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου