Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Οι ηγέτες ξεχωρίζουν και φέρνουν πρωταθλήματα

Στην πρόσφατη συνέντευξή του, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού, τόνισε με στόμφο, πως θα μπορούσε να γίνει άνετα σε λίγα χρόνια ο νέος ηγέτης της ομάδας, παρουσιάζοντας το πρόσωπο που θα επιθυμούσε να δει κάθε φίλος του συλλόγου.

Τέτοιο είναι το στυλ του 25χρονου άσου και στους αγωνιστικούς χώρους, εκεί όπου οι εμφανίσεις του τα τρία χρόνια που αγωνίζεται με τους Πειραιώτες, φανερώνουν έναν παίκτη δυναμικό, με ικανότητες να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής, έχοντας μάθει βεβαίως πολλά δίπλα στον Όλοφ Μέλμπεργκ (μία μεταγραφή με πολλαπλά κέρδη). Το μέλλον του ανήκει, έχει φιλοδοξίες, βρίσκεται σε ομάδα πρωταθλητισμού και δείχνει με τον τσαμπουκά του, πως είναι έτοιμος ψυχολογικά να ανέβει το… βουνό, όταν αποχωρήσει ο Σουηδός μέντοράς του.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να σταθεί δίπλα στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και να δώσει ευκαιρίες, από τη στιγμή που διαθέτει καλό υλικό, τόσο στην πρώτη ομάδα με τους… γνωστούς διεθνείς (αν και λίγοι), όσο και στις ακαδημίες, εκεί όπου γίνεται σωστή δουλειά, η οποία εποπτεύεται από τον ιδιοκτήτη κ. Μαρινάκη, μέγα λάτρη των πιτσιρικάδων.

Επειδή ωστόσο, το άρθρο έχει να κάνει, όχι μόνο με καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά και με άσους οι οποίοι διαθέτουν ηγετικά χαρίσματα, θα σταθώ πέρα από τον Αβραάμ και στον Βασίλη Τοροσίδη, για να σημειώσω ότι η άμυνα των «ερυθρόλευκων», έχει την τύχη να διαθέτει δύο ελληνόπουλα που μας έχουν αποδείξει και με το παραπάνω τις δυνατότητές του και μπορούν να σηκώσουν το… βάρος της φανέλας στα δύσκολα. Γι’ αυτό κρίνεται πέρα για πέρα σωστή, η θέληση της διοίκησης να επεκτείνει από τώρα το συμβόλαιο του «Τόρο» μέχρι το 2015.

Στους... υπόλοιπους, Κώστας Μήτρογλου, Γιάννης Παπαδόπουλος και Γιάννης Φετφατζίδης, είναι οι τρεις που ξεχωρίζουν, από τους Έλληνες που καθημερινά παλεύουν για μια θέση στην ενδεκάδα. Ο πρώτος φαίνεται εξαιρετικά στάσιμος, δίχως να έχει ωριμάσει ούτε μια σταλιά εδώ και χρόνια και είναι πραγματικά κρίμα, γιατί έχει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον μονιμοποιήσουν σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ο «Παπ» ακόμα δεν έχει καταλάβει-μάθει (;) τι θέση παίζει, ενώ ο πιτσιρικάς ευτυχώς μπήκε και «βγάζει μάτια», αποδεικνύοντας πως αν δώσεις ευκαιρίες στα νιάτα, εκείνα τις αρπάζουν, αρκεί να έχουν μεστωμένα μυαλά…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου