Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνημα με υποσχέσεις

Η διοίκηση της ΑΕΚ, μετά την απομάκρυνση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την τεχνική ηγεσία, δεν έψαχνε έναν... θαυματοποιό. Απλούστατα, αναζητούσε έναν άνθρωπο που θα έβαζε το ποδοσφαιρικό τμήμα ή για να το εκφράσουμε καλύτερα, το ΧΑΟΣ που άφησε πίσω του ο Σερβοέλληνας τεχνικός, σε μια σειρά.

Ο εκλεκτός του Αδαμίδη, όμως, μέσα σε 2,5 μόλις εβδομάδες, κατάφερε πολλά περισσότερα. Οι δύο νίκες απέναντι σε Άρη και Παναθηναϊκό αποτελούν τον καρπό των όσων πρόλαβε και έπραξε ο πρώην προπονητής της Σεβίλλης σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα.

Με κυρίαρχο όπλο την εξαιρετική του αντίληψη, όσον αφορά στις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού της ΑΕΚ, έφτασε πολύ γρήγορα σε σημείο να «στήνει» στον αγωνιστικό χώρο σαφώς πιο ορθολογικά την ομάδα του, σε σχέση με τον προκάτοχο του, ο οποίος μάλιστα ήταν αυτός που επέλεξε και ουσιαστικά συνέθεσε το ρόστερ!

Δεύτερο και ακόμα σημαντικότερο επίτευγμα του Χιμένεθ είναι η ολοφάνερη βελτίωση του κλίματος στα αποδυτήρια. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές που θεωρούνταν «παιδιά» του Μπάγεβιτς έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό, αφήνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και αιχμές για τη δουλειά του προπονητή της Ομόνοιας.

Πλέον, οι παίκτες της ΑΕΚ κάνει... «μπαμ» πως μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με διαφορετική νοοτροπία. Παίζουν με περισσότερο ζήλο, παίζουν για τον προπονητή τους, παίζουν για τον εαυτό τους, μα πάνω απ' όλα -και εκεί είναι μεγαλύτερη διαφορά- μοιάζουν και νιώθουν μια ΟΜΑΔΑ.

Το αν θα καταφέρει τελικά ο Χιμένεθ να οδηγήσει την Ένωση στην κατάκτηση κάποιου τίτλου είναι προς το παρόν ένα ερώτημα, η απάντηση του οποίου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το σημαντικό όμως είναι, πως η ΑΕΚ που μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε με... Τιτανικό, μοιάζει πλέον να έχει έναν «καπετάνιο» με περγαμηνές, με όρεξη και όραμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου