Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η τέχνη του να «σκοτώνεις» τον αντίπαλο

Ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει το… φονικό ένστικτο, που οφείλει να διαθέτει κάθε επιθετικός κλάσης, για να παίρνει πάνω του τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό του Σαββάτου και ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει ακόμα να αποκτήσει την τέχνη που απαιτείται, για να «σκοτώνει» τον αντίπαλό του από νωρίς, έχοντας πολλές χαμένες ευκαιρίες στο επιθετικό ενεργητικό του, έπειτα από επίτευξη πρώτου γκολ.

Μπορούμε να πούμε πως στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, παρατηρούμε μία μάχη Ολυμπιακού-Σισέ, καθώς ο Γάλλος έχει πετύχει επτά τέρματα, από τα δεκατρία συνολικά της ομάδας του και φαίνεται να είναι ο μόνος που παλεύει με πάθος απέναντι στους Πειραιώτες, κρατώντας «ζωντανό» το σύλλογο του Νιόπλια, στη διεκδίκηση του τίτλου.

Δίχως τον «killer» Γάλλο, ο Παναθηναϊκός θα είχε μείνει σε κατώτερη θέση αυτή τη στιγμή, ενώ δεδομένα θα είχε ηττηθεί στο ντέρμπι, εκεί όπου ο Βαλβέρδε είδε αρκετούς από τους παίκτες του να μη διαθέτουν την απαιτούμενη «ψυχή»-δίψα. Αυτό, σε συνδυασμό με το… κλασικό μέχρι σήμερα πρόβλημα που παρατηρείται στον Πειραιά, το οποίο δεν είναι άλλο από το ότι μετά το 1-0 υπάρχουν ευκαιρίες και καλή μπάλα, αλλά όχι «σκότωμα» του αντιπάλου, πρέπει να προβληματίσουν τον Ισπανό.

Όμορφο το passing game, καλή η πίεση και η γρήγορη ανάπτυξη, αλλά αν δεν βάζεις την μπάλα στο πλεχτό με άνεση, τί να τις κάνω τις πολλές ευκαιρίες; Ναι μεν είναι φαβορί για πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, αλλά πρέπει να πάψει είναι τόσο "ευγενικός" στο παιχνίδι του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου