Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Χαλάρωσε, αλλά δεν το πλήρωσε

Οι φίλοι του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» το απόγευμα του Σαββάτου, παρακολουθώντας το πρώτο 20λεπτο της ομάδας τους, όταν και το σκορ ήταν ήδη στο υπέρ της 2-0 (μετά από πολύ όμορφο ποδόσφαιρο), θεώρησαν πως το τελικό σκορ θα πάρει διαστάσεις θριάμβου, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τη… χαλαρότητα των Πειραιωτών.

Ο εκπληκτικός ρυθμός, το ταχύτατο passing game, η πίεση ψηλά, οι πολλές τελικές, όλα όσα σχεδίαζε μέσα στην εβδομάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έβγαιναν με τον καλύτερο τρόπο στο χορτάρι και δικαιωματικά οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με δύο τέρματα διαφορά νωρίς-νωρίς, έχοντας σε τρομερή κατάσταση τον εκρηκτικό Μιραλάς, αλλά και τον Ντουντού, που επέστρεψε για τα καλά πλέον, στις μεστές εμφανίσεις.

Ωστόσο, μετά το 2-0 η γηπεδούχος ομάδα «έπεσε», δεν κυνήγησε με... μανία ακόμα περισσότερα γκολ, με αποτέλεσμα να δούμε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κακό θέαμα, ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις για το αντίθετο! Αυτά τα «νεκρά» διαστήματα, απασχολούν τον προπονητή της, κάτι που φάνηκε και από τις μετέπειτα δηλώσεις του.

Στην επανάληψη, είδαμε για λίγο έναν καλύτερο Ολυμπιακό Πειραιώς, πιο παθιασμένο από εκείνον των τελευταίων λεπτών του πρώτου ημιχρόνου, αλλά όταν δόθηκε η εντολή από τον Σάκη Τσιώλη, για άνοδο της ομάδας του προς την αντίπαλη περιοχή, οι αντεπιθέσεις… φωτιά του συλλόγου από το Βόλο, έκαναν τον Βαλβέρδε να ανησυχεί ιδιαιτέρως στον πάγκο του. Όταν δε, ήρθε η μείωση σε 2-1, οι μνήμες του περσινού συνονθυλεύματος, επέστρεψαν για λίγο. Το γκολ του κορυφαίου Μιραλάς στο τέλος, γλύκανε τον κόσμο, αλλά οι προβληματισμοί μένουν, με το χρόνο να είναι ο καλύτερος γιατρός, ειδικά τώρα που έρχεται η διακοπή του πρωταθλήματος και μπορούν να βελτιωθούν πολλά πράγματα.

Έχω σημειώσει ξανά, πως τα σκαμπανεβάσματα θα είναι αρκετά για μπόλικο καιρό ακόμη, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής στον Πειραιά είναι άκρως ενθαρρυντικά κι ας μην έχουν πάρει… μπρος ακόμα, βασικά ατού, όπως οι Ριέρα και Ρόμενταλ (κάκιστοι και οι δύο), δηλαδή οι δύο ακραίοι, από τους οποίους πρέπει να περνάει μεγάλο μέρος της επιθετικότητας.

Οι φιλοξενούμενοι τέλος, στάθηκαν αξιοπρεπέστατα, αν και στο ξεκίνημα φάνταζαν ομάδα που δεν είχε καταλάβει αν βρίσκεται σε επίσημο αγώνα ή σε φιλικό προετοιμασίας. Δουλεμένος κορμός από τον Τσιώλη, που έχει καλές μονάδες σε όλες τις γραμμές και ένα σύνολο το οποίο μπορεί να σταθεί στη Super League.

Κάθετη πάσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου