Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Έχουν ακόμα δρόμο τα πιτσιρίκια του Πεπ

Η Μπαρσελόνα επικράτησε της ταπεινής Θέουτα, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια, για τη φάση των «32» του Copa del Rey, ωστόσο τα ταλεντάκια της δεύτερης ομάδας που χρησιμοποίησε ο προπονητής των Καταλανών, Πεπ Γουαρδιόλα, δεν έπεισαν πως είναι έτοιμα ακόμα για το βήμα παραπάνω.

Τι κι αν ο αντίπαλος δεν ήταν τίποτα το τρομερό, όσοι πήραν την ευκαιρία τους, δε φανέρωσαν κάτι το εξαιρετικό. Συγκεκριμένα κι αν εξαιρέσουμε τους δύο κεντρικούς αμυντικούς Φοντάς και Μπαρτρά, που δεν αντιμετώπισαν κάποια δυσκολία στα μαρκαρίσματα, οι Τιάγο, Γεφρέν (άτυχος, λόγω τραυματισμού αποχώρησε, έκανε ωστόσο κατάχρηση ντρίμπλας) και Νολίτο, αναλώθηκαν σε περιττές ενέργειες εντυπωσιασμού και λιγότερο ουσίας.

Οι Καταλανοί τη φετινή σεζόν δε διαθέτουν βάθος πάγκου αντίστοιχο της περσινής χρονιάς και είναι δεδομένο πως ο Γουαρδιόλα θέλει να έχει μία με δύο λύσεις από τη δεύτερη ομάδα, εκεί όπου γίνεται συστηματική δουλειά και το ταλέντο περισσεύει, ωστόσο φαίνεται ότι ακόμα θέλουν χρόνο τα πιτσιρίκια, που παρουσιάστηκαν λίγο έως αρκετά ανώριμα. Από τεχνική σκίζουν, δεν αρκεί όμως αυτό και ο κόουτς πρέπει να πράξει αναλόγως.

Σημειώνω τα παραπάνω, για το λόγο ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ανεβαίνει, έχει πάνω από 22 πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στους τίτλους, με έναν προπονητή στον πάγκο της, ικανό να φτιάχνει ομάδες με συμπαγή άμυνα, κέντρο αδιαπέραστο και αποτελεσματική επίθεση. Μία Ίντερ με ακόμα περισσότερη ποιότητα δημιουργεί ο Πορτογάλος και η Μπαρσελόνα οφείλει να βρει τρόπους διαφύλαξης των κεκτημένων.

Με 19 παίκτες δεν μπορείς να σηκώσεις όλα τα τρόπαια, άρα τα νέα παιδιά που είδαμε απόψε στη Θέουτα, καλό θα είναι να ωριμάσουν άμεσα, αφήνοντας στην άκρη τα… τσαλιμάκια. Η μεγάλη ομάδα των τελευταίων ετών, είχε ως αυτοσκοπό της το ασταμάτητο πρέσινγκ και τη συνεργασία, όχι τον ατομισμό και την προσωπική προβολή…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου