Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πολύ κατώτερος των περιστάσεων

«Αέρα» τεσσάρων βαθμών έχει από την Κυριακή ο Ολυμπιακός, μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα εναντίον του Άρη με 1-0 και την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ με το ίδιο σκορ.

Πως να μην γίνει αυτό άλλωστε, όταν οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν για άλλο ένα παιχνίδι, πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Όσο και να μην μας αρέσει, το άλφα και το ωμέγα σε μία ομάδα είναι το κέντρο. Πού ήταν το κέντρο του Παναθηναϊκού όμως; Μάλλον σε άλλο γήπεδο…

Η άποψη μου ήταν και είναι ότι σε ντέρμπι δεν χωράνε προγνωστικά. Δεν μπορείς να θέτεις πριν τον αγώνα φαβορί και αουτσάιντερ βάσει ελλείψεων, φόρμας, κούρασης κλπ. Κάποια πράγματα όμως είναι οφθαλμοφανή και πρέπει να τα επισημάνουμε. Φέτος ο πρωταθλητής δεν έχει σε καμία περίπτωση το βάθος πάγκου που είχε πέρσι. Με τρεις απουσίες, αυτές των Γκοβού, Λέτο , Νίνη, στο χώρο του κέντρου, οι επιλογές Νιόπλια ήταν περιορισμένες. Ο «ντεφορμέ-κουρασμένος» Καραγκούνης, ο Χριστοδουλόπουλος με την πολύμηνη απουσία του λόγω τραυματισμού και ο Γκαρσία που προσωπικά δεν έχω καταλάβει ποια είναι η θέση του. Στον πάγκο καθόντουσαν οι Δημούτσος και Μαυρίας. Ακούγοντας αυτά τα ονόματα, η λογική απορία που μου έρχεται στο μυαλό, είναι το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Στην αντίπαλη πλευρά, μία ΑΕΚ που πολύ γρήγορα μάζεψε τα «κομμάτια» της, με τη σημαντική όπως φαίνεται συνεισφορά του Χιμένεθ. Επανερχόμενος σε αυτό που γράφω παραπάνω, ο «Δικέφαλος» έδειξε πάθος που θα ζήλευαν πολλές ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Τελικά αυτό είναι το μυστικό για να κερδίζεις ντέρμπι. Με μονάδες, ποιοτικά κατώτερες από αυτές του Παναθηναϊκού, κατάφερε να παρουσιάσει ένα σύνολο αρκετά αξιόμαχο και ευπρεπέστατο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ήθελα να ακούσω τις δηλώσεις των προπονητών πριν γράψω το συγκεκριμένο κείμενο. Με τα λύπης μου άκουσα τον Νιόπλια, να αναφέρει ότι η ομάδα του μπήκε στο παιχνίδι τα τελευταία τριάντα λεπτά και ότι έκανε τρεις μόλις ευκαιρίες. Το πρόβλημα όμως είναι, το τι έκανε ο κόουτς τα προηγούμενα εξήντα λεπτά για να αλλάξει αυτήν την εικόνα.

Επειδή τα γραπτά μένουν, θα τολμήσω να γράψω ότι την ερχόμενη αγωνιστική, εάν ο Παναθηναϊκός χάσει από τον αιώνιο αντίπαλό του Ολυμπιακό, τότε θα έχει βγει εκτός μάχης τίτλου από πολύ νωρίς. Το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος, αλλά και η διοίκηση έχουν αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια απογοήτευσης και προβληματισμού και το ενδεχόμενο ήττας, ίσως να φέρει σημαντικές εξελίξεις στο «τριφύλλι». 

1 σχόλιο: