Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Παίκτης αξίας. Προπονητής όμως;

Μετά λύπης μου διάβασα και άκουσα, τις δηλώσεις Νιόπλια, που μέχρι πρότινος είχα σε μεγάλη εκτίμηση, κάτι το οποίο χάθηκε μετά την εν θερμώ παραίτησή του, στη συνέντευξη Τύπου μετά από το νικηφόρο –μάλιστα- αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη.

Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω; Να ξεκινήσω αναφέροντας τα δεδομένα. Την περσινή χρονιά αποδέχεται πρόταση να αναλάβει προπονητής, σε μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες ελληνικές ομάδες. Έχει γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος, του ελληνικού φίλαθλου κοινού (απαιτητικού πέρα του δέοντος), του ελληνικού αθλητικού Τύπου.

Προχωρά δυναμικά και καλά κάνει. Κερδίζει πρωτάθλημα με το σπαθί του και μπράβο του. Ξεκινά φέτος ελπιδοφόρα με σημαντικές νίκες στα φιλικά, η συνέχεια όμως στα επίσημα παιχνίδια δεν είναι η ίδια. Ισοπαλία με Ξάνθη, πέντε γκολ με Μπαρτσελόνα, ήττα εντός έδρας από την Κοπεγχάγη. Όλα αυτά με οφθαλμοφανέστατες λάθος επιλογές του Νιόπλια.

Έρχεται τώρα, μετά την τεσσάρα με τον Εργοτέλη και χωρίς να το γνωρίζει κανένας παίκτης του και δηλώνει παραίτηση στη συνέντευξη Τύπου. Ο λόγος που το κάνει αυτό, κατά τα λεγόμενα του, το γεγονός ότι δεν μπορεί να αντέξει την κριτική. Συγνώμη κε Νιόπλια, όταν κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, οποιαδήποτε δουλειά κι αν είναι αυτή, δε δέχεται άσχημη κριτική; Μήπως δεν κάνατε λάθος επιλογές; Μήπως δε δείχνει η ομάδα κουρασμένη; Ποιός είναι υπεύθυνος για την εικόνα τη ομάδας; Το θέμα είναι πως αντιδρά κανείς μετά από άσχημη κριτική. Άλλοι παλεύουν να διορθώσουν τα λάθη τους κι άλλοι τα παρατάνε με την ουρά στα σκέλια. Έτσι επέλεξε να πράξει και ο κόουτς των πρασίνων. Μόνο που με τέτοιες αντιδράσεις, ίσως δεν αξίζατε εξαρχής να κάθεστε σε αυτό τον πάγκο...

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και σε μία μόλις ώρα, ανακαλεί την απόφαση του, μετά την παρέμβαση Πατέρα. Δηλώσεις για εφτά γκολ κατά του αιώνιου αντίπαλου, και το θέατρο σκιών ολοκληρώνεται!

Η διοίκηση των πρωταθλητών τον στηρίζει, το έδειξε άλλωστε αμέσως και έμπρακτα. Πώς θα έχει όμως την απαίτηση, να κερδίσει τον σεβασμό των παικτών του από εδώ και στο εξής, όταν τόσο εύκολα αλλάζει τις αποφάσεις του; Ή φεύγεις σαν κύριος εμμένοντας στην απόφασή σου ή το σκέφτεσαι πολύ καλά πριν ανοίξεις το στόμα σου. Ο Σισέ τι ρόλο παίζει στην ομάδα και του ζητήθηκε η άποψη του; Είναι παίκτης ή τιμ μάνατζερ; Μάλλον έχουν μπερδευτεί οι ρόλοι στο στρατόπεδο των πρασίνων. Γιατί στο μέλλον να μην σηκώσει μπαϊράκι κάποιος άλλος παίκτης; Θα μπορέσει να επιβληθεί ο Νιόπλιας στα αποδυτήρια; Προσωπικά το βλέπω δύσκολο...

Υ.Γ.: Αγωνιστικά πήγε πολύ καλά ο Παναθηναϊκός. Απέναντί του βέβαια βρήκε τον Εργοτέλη, που φαίνεται να μην έχει την τελική προσπάθεια και να μη θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του παρελθόντος.

Γατόνι

1 σχόλιο:

  1. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, φίλε, και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος! Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή